Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

Zwarte Woud- Schwarzwald

Het Zwarte Woud ligt in het uiterste zuidwesten van Duitsland en kenmerkt zich door een combinatie van romantiek, rust, prachtige natuur, buiten activiteiten en ontspanning. De kans op goed weer in de zomer is groot en in de winter zijn er vele wintersport mogelijkheden. Het Zwarte Woud is een zeer geschikte bestemming voor een wintersportvakantie. Niet alleen qua accommodatie en de prachtige skigebieden, een wintersport Duitsland biedt tevens uitstekende après-ski gelegenheden in de nabijgelegen dorpjes en steden.

De bergen in het gebied zijn niet al te hoog. Hierdoor heeft u niet snel last van ijle lucht en is het voor jong en oud goed wandelen. In het gebied zijn vele paden uitgezet en de bewegwijzering is zeer goed. De wandelpaden voeren u langs prachtige beekjes, pittoreske dorpjes en mooie meren. Verder zijn in het gebied mooie fiets-, en autoroutes.

Naast de prachtige natuur in het gebied is er voor de culinaire toerist een hoop goeds te vinden. Zowel de keukens als de kelders van het Zwarte Woud brengen prachtige smaken voort.

In het Zwarte Woud zijn vele kastelen te vinden zoals Schloss Heidelberg en Schloss Bruchsal. In het plaatsje Alpirsbach bevind zich een gotische kruisgang waar in de zomer de Keruzgang-concerten worden gegeven. In het klooster zijn ook prachte fresco's te bewonderen.

Accommodaties Zwarte Woud

Camping Hochschwarzwald

Camping... Hoog boven in het natuurpark "Südschwarzwald" in het hartje van het Zwarte Woud.