Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

De Moezelvallei- Mosel

Het land rond de rivier de moezel is makkelijk vanuit Nederland te bereiken maar u heeft toch het gevoel in een volledig andere omgeving te zijn. De regio is bekend om haar wijnen. De wijnliefhebber komt in deze regio dus zeer goed aan zijn of haar trekken. De rijke geschiedenis van de streek heeft geleidt tot een veelheid aan historische schatten als kastelen, burchten en zelfs overblijfselen van de Romeinen.

De Moezelvallei ligt te zuiden van Koblenz. Koblenz ligt op het punt waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Een verblijf aan de moezel is natuurlijk niet compleet voordat u een tocht over de rivier gemaakt heeft. De omgeving rond de rivier leent zich uitstekend voor wandelingen. Ook zijn er diverse mountainbiketrials uitgezet. De minder avontuurlijke fietser kan lekker uit de voeten want de dorpen en bezienswaardigheden zijn goed per fiets bereikbaar. Vooral na een bezoek aan 驮 van de vele wijnhuizen is het handig dat u met de fiets weer verder kunt.

Dat de regio uitermate veelzijdig is wordt bewezen met het feit dat u er ook kunt genieten van kuurbaden. Vooral in Bad Bertrich en omgeving komt u helemaal tot rust. Naast het genieten van een deel van de 100 miljoen liter moezelwijn die er per jaar wordt geproduceerd is het eten er ook van uitstekende kwaliteit.

Accommodaties De Moezelvallei

Hotel Moselblick

Omringd door wijnbergen, aan de schilderachte Moezel ligt het hotel centraal voor diverse uitstapjes.

Palais Mosel

Wij bieden, naast een schitterend Jugendstill huis, exclusieve vakantie appartementen aan.

Huis aan de Moezel

Langs de oevers van de moezel strekken zich op vele plaatsen wijnvelden uit een plek voor een heerlijke vakantie.