Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

Hessen- Hessen

Hessen is een gebied in Duitsland die toeristisch gezien van alles te bieden heeft. In Hessen vindt u uitgestrekte wouden, kastelen, bergen, weiden en leuke stadjes. De pittoreske dorpen en grote loofwouden inspireerden de gebroeders Grimm tot het opschrijven van vele sprookjes. Naast de mooie natuur is Hessen een lappendeken van vele unieke dorpen en stadjes. Elk van deze plaatsen hebben hun unieke kenmerken en rijke geschiedenis.

Kassel is een prachtige stad en hier vindt u o.a. een museum gewijd aan de gebroeders Grimm. Frankfurt am Main is een moderne stad die in snel tempo op weg is een economische grootmacht te worden. In Frankfurt is werkelijk van alles te beleven. Darmstadt is een stad van wetenschap en staat vol met bouwwerken in de stijl van Jugendstil. Een absolute aanrader is een bezoek aan de hoofdstad van de deelstaat Hessen, Wiesbaden. Elke stad of dorp in de deelstaat Hessen heeft haar eigen unieke sfeer en architectuur.

De natuur in Hessen leent zich goed voor de fietsliefhebber of wandelaar. Verken de toegankelijke rivieren van Hessen vanuit een kano. In Hessen wordt ook wijn gemaakt. De wijnboeren staan open voor een bezoek en zullen u met passie informatie geven over hun ambacht. Ook qua culinaire geneugten heeft Hessen meer dan genoeg te bieden.