Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

Beieren- Bayern

De natuur van vrijstaat Beieren kenmerkt zich door heuvels, bergen, rivieren en prachtige meren en bossen. M? is de hoofdstad van Beijeren, de tweede stad van Duitsland en heeft 1,4 miljoen inwoners. Beieren is opgedeeld in vier regio?s: Ostbayern, Oberbayern, Allgrau Bayerisch-Swaben en Franken.

In Beieren kunt heerlijk wandelen en fietsen. De moeilijkheidsgraad in afstand en stijgingspercentage zijn voor een ieder zelf in te vullen. U kunt fietsen en wandelen langs prachtige meren, door glooiende heuvellandschappen en ruige bergen. Als uw fles water leeg is kunt u deze met nieuw water vullen, of u pakt een grote pint met koel Beijers pils! De meren en rivieren van Beieren, zoals de Chiemsee, bieden tal van watersport mogelijkheden. In de winter zijn de mogelijkheden zeker niet minder. U kunt in Beijeren fantastisch skien en ook het aantal loipen om te langlaufen zijn in ruime getale aanwezig.

Op het gebied van cultuur heeft Beijeren ook veel te bieden. Neuschwanstein is het voormalige slot van de koning van Beijeren. Dit magnifiek gelegen kasteel behoort tot de mooiste van Europa. In Beieren zijn vele andere kastelen en restanten uit de middeleeuwen te bezichtigen.

Door Beijeren lopen zogenaamde "Straße's". Dit zijn routes langs bezienswaardigheden en mooie natuur. Enkele bekenden zijn Romantische Straße, Deutsche Alpenstraße, en de Burgenstraße. In Beijeren is het heerlijk eten. In de regio Franken worden prachtige wijnen gemaakt en de Oktoberfesten (bierfeesten) in München zijn een begrip. Een volledig tegenovergestelde beleving, maar zeker zeer indrukwekkend en leerzaam is een bezoek aan voormalig concentratiekamp Dachau, even buiten München.Accommodaties Beieren

Huis de Bosanemoon

Het vrijstaand vakantiehuisje staat in een park bij het oude bergstadje Lichtenberg in het Frankenwald.

Huis Frankenwald

Vakantiehuisje in het Frankenwald. Dit is een prachtig en heerlijk rustig middelgebergte in het noordoosten van Beieren.

B&B Munique

De B&B is in het zuid-oosten van München, dichtbij het Handelscenrum en twee grote inkoop centra.