Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

Eifel- Eifel

De Eifel ligt dicht tegen de Nederlandse grens en is enigszins vergelijkbaar met de Ardennen. Grof gezegd is de Eifel half zo groot als heel België ligt in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Palts. De Eifel is een oud vulkanisch gebied. In de regio vindt u daardoor naast de mooie kratermeren ook kuuroorden.

De natuur in de eifel is prachtig. De Eifel bestaat uit rivieren, heuvels, bosgebieden en wijngaarden. Wandelaars en fietsliefhebbers van alle niveau vinden in de Eifel daarom een uitdaging. Er zijn zowel routes voor mountainbikers als paden langs de wijngaarden voor de meer recreatief ingestelde fietser. Het aanbod in wandelpaden is zeer groot. De vele bosgebieden worden doorkruist door prachtige riviertjes en watervallen. Voor de klimliefhebber is de Nideggen een bekend gebied.

De rijke geschiedenis van het gebied hebben geresulteerd in een grote hoeveelheid kloosters, kastelen, burchten en musea. De vele pittoreske stadjes in de Eifel staan bekend om hun culinaire traditie. In de Eifel wordt ook wijn gemaakt, dus over een lekker glas wijn bij u maaltijd hoeft u zich geen zorgen te maken. Voor de enthousiaste coureurs is de Nürburgring een absolute aanrader. Toegang tot het oude en lange gedeelte van het circuit staat open voor iedereen.

Accommodaties Eifel

Huis Muhlenberg

Het huis is gelegen op 200 m van het middeleeuwse stadscentrum en op loopafstand van het gezellige marktplein.

Huis Berg & Dal

Het huis ligt in Echtershausen. Dit is een klein, lieflijk dorpje in Duitsland, gelegen in het centrum van het Naturpark Süd-Eifel.

Huis Cremer

Huis Cremer ligt in het mooie landschap van de Eifel.