Proef de sfeer van Duitsland
Duitsland

Waddeneilanden- Friesischen Inseln

Wie de pracht van de Duitse Waddeneilanden heeft gezien begrijpt niet waarom veel Duitsers naar de Nederlandse kust trekken tijdens de zomervakantie. De eilanden kenmerken zich door de prachtige natuur die kenmerkend is voor het waddengebied en het is er zeer, zéér rustig.

In totaal telt het gebied zo'n 12 eilanden. Enkele hiervan zijn onbewoond. De Duitse naam voor de eilandengroep is "Halligen" en er wonen slechts enkele honderden mensen op de eilandjes. Veel eilanden zijn autovrij wat de rust extra ten goede komt. De wegen op de eilanden bestaan doorgaans niet uit asfalt, maar zijn nog ouderwetse karrensporen.

Het levenstempo op de eilanden is laag en het woord: "relax" is zeker een typering voor de bewoners van de eilanden. In het gebied komen vele vogelsoorten voor en het is er prachtig wandelen. De stranden zijn verlaten en geven u de indruk of u alleen op de wereld bent. Bars en discotheken zijn er niet, dus zult geen moeite hebben om in dit prachtige stukje Duitsland volledig tot rust te komen.

Accommodaties Waddeneilanden

Hotel Rummeni

Hotel Rummini is een familiehotel op het eiland Borkum.

Apart Hotel Achtert Diek

Op het eiland Langeoog ligt dit hotel in een zeer rustige omgeving. Omringd door weilanden met grazende paarden.